Det hettar till!

safe_image

#Blogg100 – Ett inlägg om dagen i 100 dagar (11/100).

Våren! Den liksom gör något med oss människor. Några tar sig an sina fönster med mirakeltrasor, ammoniak-aktiga tvättmedel och gnuggar bort varje spår av vintern så att solen kan stå som en laserspruta genom fönstren och fräta sönder vinterkänsliga hornhinnor. Andra sätter full fart i trädgården och ger sig inte förrän de har ryggskott på både längden och tvären av allt krattande och krafsande.

Själv tillhör jag varken den ena eller andra av dessa kategorier. Jag tillhör gruppen vår-pyromaner och känner ett så svårt sug efter att elda att jag knappt törs ta händerna från tangentbordet mer än två minuter i sträck av rädsla för vad dessa svavelstickssökande fingrar tar sig för om de får full frihet… Det ligger en fin-fin hög uppe i trädgården sedan vi rev byschan i höstas och den har förföriskt viskat ”elda mig, eeeeeeldaaaaa miiiiig” de senaste dagarna. Det är inte mycket kvar av min motståndskraft så nu är det bara att se över div. säkerhetsavstånd till grannar och annat eldfängt innan jag faller för frestelsen och tuttar på. Ohhh, jag kan nästan känna lukten av brandrök bara av att tänka på det! Finns det någon vårligare doft än den av en rejäl vårbrasa en krispigt klar vårdag?

Jag har för avsikt att falla för frestelsen vilken dag som helst nu, men det måste vara absolut rätt förutsättningar; ledig, vindstilla, torrt, inga ärenden någon annanstans på minst 24 timmar, att trädgården är räfsad så även de sura vinterlöven ligger på bålet… Bra också om det finns korv och bröd hemma så middagen kan improviseras på ett käckt, scout-aktigt sätt. Kanske ska köpa hem lite marshmallows också? Har faktiskt aldrig prövat att grilla sådana… Lite sådär framåt kvällningen när vi står där i den falnande glöden, kalla om rumporna men varma om händerna som vi håller mot värmen. Helt perfekt om jag dessutom lyckas få d.y att sätta sig på en sten intill elden och klinka på sin gitarr så vi med tindrande ögon kan välkomna våren med en falskklingande allsång medan små glödloppor stiger mot skyn.

Kanske är morgondagen den absolut mest perfekta dagen för en våreld. Kanske är det så.

Godnatt.

Annonser
Taggad , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: