Fick inte ändan ur vagnen…

Satt häromkvällen och ondgjorde mig över den där omdebatterade DN-annonsen. Ni vet, den där rasistiska som det blev sånt holabaloo om, framförallt på twitter. Om ni inte vet så publicerar jag den här:

dn-invandring-och-morklaggning

Nu vill jag bara snabbt klargöra att jag inte på något sätt står bakom det som det här s.k debattförlaget propagerar för. Jag ville bara visa er som ev. missat den här ökanda annonsen (rasistiska propagandan) hur den ser ut.

Det var i alla fall den här annonsen jag satt och funderade över. Jag var inte särskilt upprörd över att DN publicerat den, jag tror stenhårt på att låta alla komma till tals – ibland är det bästa sättet att sprida sanningen om vilka de är. Om ni förstår vad jag menar… Vad jag däremot efterlyste var mer snack om innehållet i själva annonsen. Sådant innehåll ska ju inte få stå oemotsagt! Så jag började leta fakta.

Phu! Det var jobbigt.

… tröttnade och la av. Fortsatte istället att gnissla tänder och gå runt här hemma och muttra.
Det gjorde däremot inte Veronica Svärd (http://veronicasvard.wordpress.com/2013/12/09/en-genomgang-av-annonsen-om-invandring-och-morklaggning/) som tur är! Hon bemötte påståendena ett efter ett i sin blogg. Sakligt, tydligt och välskrivet.
Hennes blogg dök upp på twitter och när jag sett den nämnd ett par tre gånger blev jag nyfiken och gick in och läste. Jag kände inte till Veronica Svärd innan. Åh vad glad jag blev av att läsa hennes text! Där stod det ju, allt det där som jag önskade att jag själv hade lyckats få sagt.
Nu pågår en insamling för att få en ”motannons” publicerad i DN.  Coolt! https://twitter.com/gudschy
Bra jobbat Veronica och alla ni andra som reagerat och agerat. Tillsammans är vi starka!
…bara man får ändan ur vagnen och gör slag i saken.
Annonser
Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: