Nyss var den här!

Igår sken solen och det var som om sommaren fortfarande var här. Det blommar ännu i trädgårdarna, sommarskorna duger gott och än fanns ingen anledning att leta fram höstjackan. Igår.

…Idag. Idag är himlen vit, eller kanske mer ljusgrå. Ingen sol ger liv åt färgerna. Det är grått, dovt grönt, brunt och några strimmor av vinrött. Lite gula, guldiga nyanser också. Mycket skuggor, svart. Träden gungar lite ledset när vinden river i dem och putter dem fram och tillbaka. Inga fåglar. 

Min parkaralia blommar. Står stolt på det regnvåta, grå berget, några av bladen är fortfarande gröna, men alltfler är brunröda. Högst upp vippar blomställningarna, som plymåer kvarglömda efter en fest.

När sommaren pågår som bäst är allt så enkelt. Det är vackert och behagligt och den hetaste önskan är att det ska fortgå för alltid. Men den tar ändå alltid slut.

Hösten kommer med en helt annan färgskala och temperatur. Och trots att längtan efter den varit obefintlig så bringar den ändå en känsla av ”äntligen”. Den ger tid till eftertanke och syresätter systemet. Dess fantastiska färgexplosion är bedövande vacker – det minns jag nu – och den ger möjlighet att förbereda för vintern.

Tiden går fort, svängarna är snäva men med tiden ändå mindre dramatiska. Gårdagens kungar är dagens narrar. Man ser åt vilket håll det barkar men förvånas ändå när det inträffar. Det är skillnad på att veta i teorin och att uppleva i realiteten.

Det som var bra var bra. Det fanns det som var dåligt också, det ser jag nu. Hösten är här. Välkommen!

DSC_0380 (1)

Annonser
Taggad , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: