Gömmer mig bakom gardinen med kikaren…

….och anar att jag nog ser lite paranoid ut. Det har pågått några år nu och det blir bara värre. Så pass att det faktiskt har börjat att tära på hushållskassan! Men det är klart, det finns dyrare nöjen.

Jag har hängt det lilla missväxta miniäppelträdet fullt med talgbollar och frömatare och står dagligdags på pass där bakom gardinen med kikaren och fågelboken. Fågelkunskaperna har inte direkt exploderat för jag är alltid lite för sen att kolla upp vad jag sett och de flesta av de här små sparvarna är snarlika varandra. Men någon liten domherre och rödhake har jag sett. Och vanliga gråsparvar – fast bruna, och pilfinkar och ett par nötväckor (tror jag….). Skator också förstås. Och kråkor… Men mest små talgoxar och blåmesar. Helt fascinerad glömmer jag bort såväl mat som disk medan de pilar hit och dit och hänger upp och ner i talgbollarna och käkar och jag undrar om de inte får blodstörning av att hänga sådär. Men det verkar de inte få.

Jag vet inte var det här fågelintresset kommer ifrån. Antagligen från föräldrarna…. Allt kan ju på ett eller annat sätt alltid härröras till dem. Så är det bara. Mitt fågelträd bleknar till noll och intet jämfört med deras palatsliknande fågelbord med tjusigt tak, kärvar och fågelholkar. Där är alla möjliga små- och stora fåglar och ekorrar.

Men mitt träd duger fint här i förortsmiljön! Jag ska inte klaga…Med deras artrika bestånd hade jag varit tvungen att starta egen import av fågelfrön och talgbollar. Lagom passar mig fint.

Just idag har jag extra mycket tid att studera de små sparvarna för jag är tvångsinternerad i hushållet. Sönerna är på träning och maken är på möte och någon måste ju invänta pallarna. Pallarna köpte vi i början av januari och eftersom det är franska pallar – utan någon som helst mekanisk funktion utan helt enkla sedan decennier tillbaka oförändrade sådana så tar det ju förstås nästan fyra månader att få hit dem. Det är ju som sagt franska pallar… Tog väl flera minuter att formpressa fram där i fabriken i södra frankrike och sedan dess har de väl vimsat runt med en baguette under armen och försökt hitta en lastbil som sedan säkert suttit fast i något bondeuppror på motorvägen sedan mitten av februari. -.-

Bild…men vi har klarat oss fint utan! Alla har visserligen gnällt ohämmat på daglig basis över kökets bristande sittmöjligheter och fransmännens häpnadsväckande oförmåga att förse oss, men på det stora hela har det gått bra. Vi visste ju varifrån vi beställde dem och att det skulle ta tid.

Ibland känns det som om vi är specialister på att göra saker som tar orimligt lång tid och frestar gravt på tålamodet men ändå gör vi om det igen och igen.

Det är tur att man kan titta på fåglarna i kikaren ibland för då glömmer man både tid och rum. Och att man inte har något att sitta på…

Bild

Jag är minsann ingen mes bara för att jag gillar sparvar! Nä, här mås det bra minsann.

…förlåt… det var bara något jag råkade kläcka ur mig…

 

 

Annonser
Taggad , , , , , , , , ,

En tanke på “Gömmer mig bakom gardinen med kikaren…

  1. Victor skriver:

    Jag tycker ni skall ta och börja odla inomhus, exotiska frukter (passionsfrukt litchi chili mm).
    Tar oerhört lång tid och kan vara frusterande dessutom, men roligt att titta på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: