Finns det någon boule-klubb till oss mamma?

Sönerna var iväg med farmor och farfar på husvagnsträff nere i Småland. Fyra dagar i sällskap av hela rikets organiserade husvagnscampare. Det var förr en stor och livlig församling men består nu i huvudsak av en flock ihärdiga grå pantrar. De unga har inte riktigt tagit vid. Det är nog så att de unga – dvs de medelålders – fortfarande semestrar i husvagn i samma utsträckning, om inte mer, men de gör de lite mer oorganiserat än deras föräldrar gjorde.

Föreningsdöden breder ut sig även där. Alla kan själv och ingen vill ta ansvar för något kollektivt.

Men sönerna var alltså med på detta årsmöte och de hade hur kul som helst.

– Det är bara gamlingar här, berättade d.ä när jag i början av vistelsen frågade hur det verkade. Vi fikar en massa!

När de kom hem visade de alla vinster de hade vunnit i de olika lotterierna – fina porslinsfigurer, käcka kuddar som kan spännas fast runt magen så att man alltid har dem med sig (!) och dukar och ljusstakar och … pryttlar! Maken och jag fick alltihop utom en liten glänsande ängel i gult glas med ett grönt glitterhjärta i händerna. Det var lite för fint för oss.

De berättade om det dramatiska mötet som hölls i samlingssalen då några av deltagarna klagade på värmen och ett ett fönster öppnades.  Detta ledde omedelbart till att några andra klagade på draget och fönstret fick stängas igen. Det i sin tur ledde till att en av damerna tuppade av! Och strax därefter en till. De dånade helt enkelt – sådant gör folk än i denna dag. Ambulans kom och syrgas gavs men sedan var det bra med det.

Sönerna tyckte det var storslagen action!

De spelades en boule-turnering och där deltog de förstås. De visade talang och mottog hederspris. En initierad herre tog farmodern åt sidan och anförtrodde henne att dessa unga pojkar borde utvecklas! Sök rätt på en förening och anmäl dem, de kan bli något.

Sanna mina ord. Mitt modershjärta svämmade nästan över.

Inte för boulen, det ska erkännas. De kommer inte att få börja i den lokala bouleföreningen. Jag har inte tid att curla dem till fler aktiviteter än vad som redan är på agendan, hur lovande de än är.

Men jag blir lite rörd över deras uppenbara glädje över sin vistelse med husvagnsklubben. Det var inget negativt att det bara var ”gamlingar” där. Snarare tvärtom – det fikades näst intill obegränsat, de åt oxbringa (har du ätit det mamma? Det är jättegott!), och de hade många och långa samtal med massor av intressanta människor.

– Nästa år ska vi till Uddevalla förkunnade d.y när de lämnades av hemma. Då ska vi ta första priset i boule-turneringen!

Tänk, jag som var lite orolig att de skulle ha tråkigt utan andra barn att sparka boll och leka med.

Annonser
Taggad , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: