Inga djupa rötter men stadig ändå

Promenerade nere i Sannegårdshamnen med maken i helgen. Solen sken och vattnet glittrade. Det var full med flanörer längs hamnstråket och utekafeerna var välbesatta.

Vi tittade på de kommande byggprojekten vid kortändan och började så smått diskutera möjligheterna att sälja huset och flytta ner. Till en nybyggd, fräsh lägenhet med stor balkong. Med vattnet utanför dörren och bussen precis bakom huset. Ungarnas skola på några minuters gångväg från entrén. Älvsnabben 50 meter längre ner. Caféer, restauranger och ett litet stenungsbakeri. Teater, bio och galleri i kvarteret.

http://www.sannegardshamnen.nu/Default.asp

Vi skulle få en massa tid över. Tid utan ågren för allt underhåll som underlåtits.

Vi skulle kunna bygga ett litet sommarhus uppåt kusten och köpa en liten badbåt att ha vid bryggan. Och ha tid och möjlighet att utnyttja båda!

När vi kom hem satte vi oss vid datorn och tittade lite närmre på projekten. De är fina. De ligger fint. Det finns många fördelar.

Så såg vi oss om i huset. Såg den öppna brasan och altandörren, såg trädgården breda ut sig där utanför. Såg, och hörde, sönerna hoppa studsmatta med kompisarna på framsidan. Såg katterna ligga som prydnader på balkongräcket.

Nej. Eller? Tja… Svårt att veta…. Det är ljuvligt att ha en trädgård och en altan och ett plommonträd. Det är kul med växthuset och örtagården och vårens första krokusar. Det känns fint att sönerna har gott om plats för sig själva och sina kompisar.

Inser att jag skulle kunna sälja huset – som jag ändå tycker väldigt, väldigt mycket om – och flytta härifrån utan att tveka. Men jag väljer att bo kvar,  boendet här erbjuder trots allt så mycket mer.

Mina rötter har inte grävt ner sig i myllan, inte särskilt djupt i alla fall. Men tillräckligt för att jag ska stå stadigt.

Vi bor kvar. Ett tag till. För det är bättre här. Nu.

…suck… så då måste vi i alla fall fixa ett ordentligt badrum… Trodde ett tag att vi kanske skulle slippa.

Annonser
Taggad , , , , , , ,

One thought on “Inga djupa rötter men stadig ändå

  1. carlhenrys skriver:

    Så kan det nog bli. Sommarstugetomt o badbrygga med plats för båt finns ju redan.trädgård kan man ju alltid anlägga. MEN – HERREGUD !!!!! efter allt ni lagt ner på ert hus.Går det att flytta från sådant????//kram pa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: