Måste sett fel någonstans…

”Helvetes åldrande” säger hon ibland, modern. Fast alltid med glimten i ögat och med ett skratt lurandes i mungiporna. Helvetes åldrande… mumlade jag för miljonte gången då jag inte kunde uttyda de yttepyttesmå bokstäverna på mobilen… vad f-n står det?!

Istället för att ”göra något åt saken” lät jag det bero. Tänkte väl att jag skulle ignorera bort problemet. Det funkar ibland. Eller det kanske det inte gör, men tänkte att ja, ja, bara det inte blir värre så ska det väl funka. Man vänjer sig väl… …inte det nä.

Upptäckte att jag satt och gissade nyhter. Uppfattade att det skrivs en hel del om sådant som är skadligt för våra barn. Hmmm… det verkar finns föräldrar som ställer ut sina barn, och tävlar med dem! Som en hundutställning ungefär – ungarna friseras och dresseras och lärs att sitta på kommando och kläs på löjliga spetsbeprydda klädnader precis som på en riktig champion-utställning. Det låter ju alldeles tokigt! Vad är detta för ägar.. föräldrar? Inga Anna Whalström morsor i alla fall! Och Anna borde väl varit en bra morsa… Får erkänna att jag inte läst hennes barna-bok för jag är lite emot. Inte emot Anna, men emot förnumstiga du-ska-göra-så-här-böcker. ”Kan själv” är devisen jag levt efter sedan jag blev förälder. Innan också i ärlighetens namn. Hela världen – Sverige i alla fall – verkar i alla fall tycka att Anna var en hyvens förälder. Alla i hela världen utan hennes dotter F som tycker att hon var en riktig sopa. Men vad vet hon om den saken – det är ju föräldrarna som vet bäst. Det kan vilken minimodellmorsa som helst upplysa henne om.

Såg sedan i någon rubrik att det inte alls är mammor som är dåliga vårdnadshavare. Nej, det papporna som är det verkligt stora problemet! Dom är inte bara ett problem, dom är direkt skadliga för barnen. …okej. Är det papporna som ställer ut barnen….  Men när jag läst ytterligare några uttydbara fragment i artikeln framgick att en forskare anser män olämpliga som vårdnadshavare av sina (och alla andras) ungar för de har en massa handikapp – dålig hörsel, känselbortfall i händerna, dåligt utvecklat luktsinne och alldeles för god sömn. Män – i alla fall pappor – har dessutom dåligt tålamod.

Mmm. Det är intressant. Mamma=Bra, Pappa=Dålig. Och sådan är verligheten. Svart. Och vit.

Tog på mig mina lite skarpare läsglasögon och drog upp texten till 150% och upptäckte en annan forskare som uttalat sig. Han påstår att det finns större skillnader inom könen än mellan dem. Jag fick läsa den meningen flera gånger innan jag förstod vad det stod, men jag anade en sanning där. Så är det nog. Det finns bra föräldrar. Och dåliga. Och några är män och andra är kvinnor.

Tyckte hela nyhetsfloran blev alldeles för svår att förstå och gick till optikern istället. Det visade sig att det helvetes åldrandet ytterligare dragit ner skärpan i min örnblick. Ser sämre nu, sa optikern …Jaså… Slog på stort och köpte progressivt. Jag har alltid varit lite proggig så det kändes helt rätt!

Slut.

 

 

Annonser
Taggad , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: