Min säng är min borg!

Ligger i sängen med datorn i knät, kattan vid fötterna, fullt av kuddar omkring mig och en kopp kaffe på nattygsbordet. Tänker att det är ändå bra gott med ruskväder och ledighet. D.ä låg här bredvid alldeles nyss och vi såg adventskalendern ihop.  Mysigt.

D.y och maken har åkt iväg på fotbolls-cup. Utomhus! Det var stimmig, mysig förväntan i luften när de stökade runt här i gryningen – kokade varm choklad, packade ner matiga mackor, kärleksmums, apelsiner och kaffe för att klara sig hela dagen. Termobyxor, extra vantar, extra sockar, mössor, vantar och sittunderlägg åkte också med. Första matchen vid halv tio-tiden. Fem matcher totalt idag – Heja Lundby!!! Lilleman kröp upp här i sängen hos mig en stund och fick hjälp med fotbollsstrumporna över understället och med benskydden däremellan. Krångligt att få det slätt och bekvämt. Han var glad och laddad och lovade att messa mig under dagen. Jag vill ju också vara med! Fast jag inte kan vara på plats fysiskt.

D.ä har matchkrock idag, fotbollen och handbollen startar samtidigt. Det arma barnet höll på att bli tokig av att försöka bestämma sig. Till sist sa han att han ville veta om någon av dem är kort om folk för då tänkte han att han gör mest nytta där. Det är viktigt det där för honom. Att känna sig behövd. Det är viktigare än att göra det som är roligast. Eller så är det roligaste att vara behövd kanske… Nåja, ena laget är hårt sjukdomsdrabbat och det andra laget har gott om ersättare så beslutet är taget, idag blir det handboll. För min del kvittar det lika. Visst är det skönt att vara inne i en handbollshall en sådan här dag, men det är faktiskt mysigt att stå och huttra vid en fotbollsplan också – bara man har överdragsbyxorna och kaffetermosen med.

Men mysigast av allt är det just nu. Inga måsten, inget bråttom inget alls som stör. Snart måste jag nog gå upp och ta tag i den här dagen, men än så länge kan jag ligga här och bara vara. Messar lite, facebookar lite, wordfeudar lite, bloggar lite, klappar på kattan och strösnackar med d.ä.

Oftast ser mina helgmorgnar inte ut såhär. Oftast hänger det en massa måsten i luften och jag är uppe tidigt och drar igång dagens åtaganden, vad de än vara månde.

Men nu är jag behagligt overksam. Det vill säga, jag gör inget jag måste göra – bara sån´t jag känner för.

…men nu är kaffet nästan urdrucket och jag börjar bli lite hungrig… Frulle snart kanske…

Ha en skön dag mina vänner.

 

Annonser
Taggad , , , , , ,

2 thoughts on “Min säng är min borg!

  1. Nicke Eriksson skriver:

    Världen håller andan och ställer frågan: hur smakade Rom & Choklad glöggen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: