Kan bara ske i majorna

Sönerna rensade bland sina gamla leksaker,  pocket-kall´ankor, böcker, kort och gamla spel och fick ihop ungefär en bagagelast. Allt skulle säljas av på dagens mega-loppis i majorna. För att få ihop lite pengar att köpa nya hett efterlängtade saker för. Eller till fickpengar på kommande turneringar.

Vi var där och sålde lite förra året också, men då var det lite mer oplanerad och sönerna rafsade ihop några kassar var en stund innan vi åkte dit. Då tjänade de 180:-/man och var sjuuukt nöjda.

Detta året har alltså föregåtts av lite mer strukturerat samlande. Och förväntningarna var höga. Minst lika mycket skulle in.

Vädersprognosen har inte varit alldeles positiv och maken och jag har väl känt oss lite halvskeptiska. Men icke sönerna!

Solen sken i förmiddags när vi fyllde bilen och gjorde en sista lov i förråden inför försäljningen.

Kl. 12.00 var vi på plats. Lite kallt i vinden, men rätt okej. Det var d.ä och jag som for dit först. De andra var på fotbollsträning. Redan medan vi bar ut sakerna började kunderna handla. Bilgaraget gick för 40:-, hoppstyltan för 35:-.

Ni ser ryggen på sonen nere till vänster i bild. Han har på sig min röda regnjacka och räcker precis fram sin talande robot till en hugad spekulant. Vädret höll sig och d.ä drog in ca 500:- under de första två timmarna! Mest attraktiva var pokémonkorten och petshopparna. Korten gick för 1:-/st och petshopparna för 10:-. De gamla game-boyarna och spelen till dem gick också relativt tidigt.

När maken och d.y kom hade vi precis rafsat ihop alltihop eftersom det kom en skur. Sedan velade vi en stund men beslutade oss för att stå kvar. Fast vi bytte till en lite mer attraktiv plats eftersom det blev lite glesare efter regnet.

Vi var noga med att låta sönerna sköta försäljningen helt själva. Det var deras prylar och de var de som skulle få förtjänsten. Förstås. Plastdjuren gick för mellan 1-3:- st. KallÁnka-pocketarna gick för en 5:a styck och de sålde en hel del. En lätt skur senare bytte vi plats en sista gång och hamnade på trottoaren under träden i lä vid en husvägg. Där stod vi sedan fram till 16.30. Sönerna hade gärna stått kvar ett tag till för kunderna stannade fortfarande till vid deras bord.

Hela evenemanget  genomsyrades av en skön, avspänd majorna-atmosfär som gjorde att det aldrig kändes särskilt jobbigt. Mest bara trevligt. Fast det var lite kallt. Det kändes väldigt typiskt för stadsdelen och alla såg väldigt typiskt majorna-aktiga ut.

Tydligen ska vi ha en loppis här i Lundby också framöver. I september. Det är en liten grupp som ordnar något som heter Flunsåsstråkets dag som ska bjuda in till det evenemanget. Det är inte sannolikt att det blir ens lite likt loppisen i majorna. Men så är ju inte Hisingen och Majorna riktigt samma sak heller.

Killarna – som tjänade sammanlagt 1.400:- i dag – ser fram emot nästa försäljningstillfälle.  Det är alldeles fantastiskt hur något som de själva betraktat som gammalt och uttjänt kan vara en skatt för ett annat barn.

Jag vet inte med säkerhet, men det känns som att sådana här sköna evenemang bara kan ske i Majorna. Jag hoppas förstås att jag har fel och att det blir lika trevligt här på Hisingen i höst.

Vi ses då!

Annonser
Taggad , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: