Tess italienska köttbullar och andra planer

Det är snart dags för årets fjällresa. Vi drar till Björnrike i år. För oss outforskade fjälltoppar och det känns spännande. Eller.. nej inte spännande kanske, men .. tja, det känns bra att åka till något annat ställe bara.

Vi ska övernatta i Orsa på vägen upp – ett trevligt initiativ av familjen S som vi har sällskap med i år.

Kollegan T, som är egentligen är mest besatt av bergsgorillor, har lite koll på Orsa björnpark och låter meddela att isbjörnarna är på plats. Snart även de nya ”stora” björnarna. Dessa nya invånare i björnparken kräver besök! Om inte annat så för att fånga dessa vilda nallar på bild och sms:a T. Då blir hon glad. Säkert även björnarna.

 

isbjrn2_69936223.jpg

Och på något sätt är det väl lämpligt att besöka en björnpark när man åker till Björnrike?

Utöver expedition Björn i Orsa så är det en hel del annat som måste planeras. Maten och Vinprovningen. Och det måste planeras nu så de kan förberedas i god tid.

Till vinprovningen – som vi bjuder in familjen U till, de kommer också till Björnrike i år! – ska vi bjuda på Tessans köttbullar. Det är världens godaste. Faktiskt. Det är sådana där köttbollar som ska kokas och serveras i en sås. I Tessans recept ingår rivet skal av lime, västerbottenost, worshestershiresås… vitlök, olja, vinäger, lök, nå´t kryddgrönt – tror det var basilika… med mycket mera.

När Tessan pratade om bollarna så lät det som om det var något man svishade ihop på en kvart strax  innan middagen skulle serveras, men riktigt så fort gick det inte. För mig tar det typ en eftermiddag. Det är det där mecklandet med köttfärsen. Att få den bra. Och att få bollarna bra… Så vi kör snabbvarianten – vi har testat den förut med gott resultat! – och gör köttbollarna innan och fryser in dem. Råa. Sedan på plats kokar vi ihop såsen och behöver bara langa i bollarna. Och koka pastan. Easy peasy!

Vad gäller själva åkningen i år så tror jag att jag ska bestämma mig redan nu för att jag inte ska prova snowboard i år. Heller. Jag gillar ju mina carvings. Eller nej, det gör jag faktiskt inte… skulle vilja ha lite ”vassare”. Mina är det lite kärringvarning på. De går långsamt. …nej – det beror inte på mig. Jag är supersnabb. Men inte hjälper det när skidorna står stilla! Men jag orkar inte riktigt ta tag i det. Och det brukar vara kul ändå så why bother…

bjornrike_pistkarta.jpg

Det ska bli intressant att se om barnen kommer att åka ihop, och i så fall i vilka konstellationer.Åtminstone sex av dem är i ungefär samma ålder. De två yngsta grabbarna är lite yngre. Särskilt den ena.

Mer närliggande planer är annars att få klart d.y:s rum. Det blev ju lite hack i tidsplanen när 3/4-delar av familjen insjuknade i milleniumets värsta förkylning. Men nu är vi på igen. Vi siktar stenhårt på att han ska få flytta in i helgen! Hoppas, hoppas att vi klarar det!

Det kommer att bli superfint när det är klart. Och mysigt. Mysigt är viktigt för d.y. Han planerar hyllan där mjukisdjuren ska sitta, och i vilken ordning. Helst vill han ha dem i ett vitrinskåp (det är väl inte så svårt – ni kan väl bygga bara! Två hyllor och glasluckor framför, 10 luckor räcker…) men det får han inte. Annars försöker vi att tillgodose hans önskemål så långt som möjligt. Ett långt skrivbord med plats för 2 personer – så en kompis kan sova över och de kan ”lana”. En svart snurrfåtölj, en läslampa, en hylla som han fick av G & J när de flyttade, ett heltäckande draperi för sovalkoven och mörka väggar. Och raka gardiner…

När hans rum är klart måste vi fixa till i hallen bakom. Vi fick ju riva lite där också för att få till d.y:s sovalkov. Vi befarar att om vi inte genast åtgärdar kommer detta att bestå till tidens ände.

Sedan vill d.ä att vi tar oss an hans rum…

Att-göra-listan är lång och blir ständigt längre.

Men vi stryker saker ibland också. Ibland för att de är genomförda och ibland för att vi har glömt varför i all världen vi ens ville göra det från början.

Nu är denna dagen slut. I morgon kommer en ny. Då planerar jag att vara pigg och fräsch. Eller något åt det hållet i alla fall.

Godnatt.

 

Annonser

One thought on “Tess italienska köttbullar och andra planer

  1. ch skriver:

    Inte ett ord om nakenvikt……. löpta km……kommande lopp!!! Är det till att ha givit opp???//pa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: