Det bidde inte ens en tummetott…

I dag skulle vi ju slå till och fixa katt. För det finns ju så mååååånga att välja mellan.

Men eftersom vi har så himla allmängiltig smak i det här hushållet – när vi väl har kompromissat klart – så fanns aldrig de utvalda objekten kvar.

Så kan det också gå.

Det blir nog katt inom kort i alla fall, för nu är vi taggade och på tårna allihop. Så fort det dyker upp ett lämpligt objekt kastar vi oss på telefon och tingar den snabbare än Bamse hinner säga ”mjau”.

Det är ju inte så att hela dagen har vikts åt kattjakt – vi hade ju lite annat att tänka på först…

Själv vaknade jag ju far away from home, in Floda för att vara exakt, och det var very nice. Vi hann att prata lite till goa vännerna och jag, över det livgivande kaffet där på morgonkvisten. Sedan var det raka spåret hem till allaktivitetshuset där jag bor för vidare transport med stor son till fotbollsmatch.

Maken och den yngre var på tennis, men de slöt upp vid sidlinjen strax innan avblåsning. Trots tämligen kylslagna vindar värmde det gott i hjärtat då de gröna hjältarna slet till sig en kraftig seger. 7-0. Det borde visserligen inte spela någon roll vem som vinner och vem som förlorar, men det vore en grov lögn att påstå att det hade varit lika roligt om de fått stryk. …igen.

Väl hemma snodde vi ihop en indisk kycklinggryta och ringde runt på tänkbara kattannonser samtidigt. Alla katter vi ville ha var slut och till sist fick vi hejda oss, för då började vi nästan ringa på katter vi vid första anblicken inte gillat av en eller annan anledning (skum blick, ful färg, för gammal, för snipig, för osymetrisk…).

Så det blev inte någon katt idag.

Kanske blir det det i morgon.

Mjau.

Annonser

One thought on “Det bidde inte ens en tummetott…

  1. ch skriver:

    Min kontroversielle vän – bonden med potatislanden – har de vackrasre, mest bondska kattor du kan tänka dig. Döm till min förvåning när jag besökte honom i onsdags och samtalet kom in på kattor. Jag hävdade med emfas att kattor kan man aldrig få att lyda som ex. hundar. Kattor eller :-er låter sig aldrig kommenderas.Min k–e vän hov upp sin röst och vrålade ”LAPPEN” och – tro det eller ej — kattrackaren med namn efter mågen som är norrlänning, kom springande i galopp från grannens åker där den lurat till sig sorkar i tillräcklig mängd för att tillfredsställa lunchbehovet. Slickande sig om munnen lade den svansen i en prydlig ring runt stjärten och väntade på den uppskattnig den ansåg sig förtjänt av – och naturligtvis fick. Gården hyser ett flertal kattor och katter och jag är säker på att om bonden blir övertygad om att kräken hamnar i goda händer så -vips har ni en äkta bondkatt i menageriet. Dock måste man täcka över akvarium o.d.//pa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: