Vi snackar inte om att ha kul – vi snackar fotboll!

Tränarna som tränar flickor födda -96 vägrar ta in flickor som inte spelat boll förut. De tycker att de är för kassa. De skickar hem dem med uppmaningen att träna själva och komma tillbaka om ett halvår.

Mmmm. Bra ide. Fjortonåriga flickor som inte brukar träna kommer ju att känna sig galet peppade av ett sådant bemötande och naturligtvis genast ge sig av hemåt och lägga upp ett seriöst träningsprogram med löpning, bollkontroll, trixande och olika passningskombinationer. De kommer att träna dag och natt för att sedan stolta och raka i ryggen komma tillbaka till de hårda, tuffa tränarna som skickade hem dem ett halvår tidigare. Titta på mig, säger de, titta nu vad grym jag har blivit under mina sex månader av ensam, envis, hård träning på egen hand….

Så blir det nog. Och sedan får de en topposition i laget och alla andra flickorna kommer att tycka att det är så roligt och rättvist och bra och fint och de kommer att applådera sin hårda, fräcka ledare som tagit ett så förnuftigt beslut.

Eller också tänker de  fjortonåriga flickorna att ”Nähä, skit i det då” och så gör de inga fler försök att få delta i någon lagsport igen.

Man får ju hoppas att de kommer  på någon annan idrott de kan tänka sig att syssla med, där de blir mottagna på ett värdigt och positivt sätt. Där de accepterar att alla inte är på samma tekniska nivå, men som låter dem vara med i gemenskapen och träna upp sina färdigheter tills dekommer till sina bästa-nivåer. Ett lag där ledaren betonar det viktiga i laganda och samarbete och vikten av att stötta och hjälpa varandra. Ett lag som är till för att erbjuda en vettig och rolig fritidssysselsättning för ett år eller två – eller kanske för hela livet.

Suck.

Jag är trött på vuxna människor som gör sitt ledarskap i barns fritidsaktiviteter till sin egen karriär och framtidsdröm. Vuxna människor som tar sig friheten att välja och vraka bland barn och bestämma att några duger och andra inte. Vuxna människor som tror – helt utan vetenskaplig grund – att de sitter inne med förmågan att skapa och utveckla framtidens elitidrottsmän. Vuxna människor som gått in i ett ideellt arbete, men som sedan kräver rätten att agera helt självsvådligt – på bekostnad av andra människors välbefinnande! 

I morgon är det cup.

Jag har lagt fram min fina supportertröja och hoppas vi slipper regn.

Godnatt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: