I spy with my little eye…

something beginning with .. ”S”.

Som i ”Söndag” och ”Slut på helgen”… Efter lunchen idag tog d.y med oss på utflykt. Först cykel ner till pulkabacken och sedan promenad upp till ”borgarna”. Han har talat en hel del om dessa ”borgar” så vi var mycket nyfikna.

Det visade sig vara skyddsrum och andra krigsrelaterade små bunkrar uppe i bergen och det var en alldeles utmärkt promenad. Utsikten var hänförande! Först pekade vi ut alla de områden vi konfronteras med i vår vardag – biblioteket, fotbollsplan, fyrklövern, Slätta damm, Annas hus och Bruno-Mathson-huset. Sedan såg vi lite längre och pekade ut läppstiftet, snurrehjulet och lisebergstornet.

På vägen tillbaka gick vi en omväg via Brevduveklubbens hus och tittade ett slag och gick sedan vidare till Bi-klubbens lilla villa med alla de små kuporna. Hade ingen aning! Sedan bestämde vi oss för att spana på vårt eget hus, men det såg vi inte. Däremot såg vi vännernas på Älvhålegatan. Och precis då vi stod där och spanade körde deras bil upp på uppfarten! Oh! Med stor spänning såg vi ngn liten minimänniska kliva ur bilen – det kan ha varit mannen i huset, men lika gärna kvinnan – så långt ifrån var vi. Vi kände oss som spioner.

Så då gick vi ner för berget och tillbaka till cyklarna igen.

Väl hemma igen tog vi en kopp kaffe i trädgården och diskuterade allt vi borde hålla på med; ta bort presenningen från utemöblerna, köra till tippen, tvätta fönstrena… Det var faktiskt riktigt skönt att sitta där och strunta i alla måsten ett tag.

Den där kaffestunden i trädgården var det lugnaste på hela helgen.

Det har varit en hektisk men himla härlig helg. Så som helger ju oftast är.

God kväll på er vänner.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: