147 bilder. Minst.

Det var fest nere i Tylösand i går. 50-års-kalas. Vi kom dit vid lunchtid för att vara på plats då då den ovetande jubilaren anlände. Han var grundlurad och festen planerad med mycken möda och stort besvär av livskamraten.

Det blåste så trädkronorna rasslade och vågorna stod höga i viken nedanför, men vårt hurrande överträffade naturen med råge då han förvånat stirrande och lätt stapplande klev ur bilen vid huset.

En poängpromenad var inplanerad och festchefen var obeveklig – UT! Ni skall gå poängpromenad. Nu. Så vi gick ut. Hann väl några hundratal meter innan regnet kom. Då hade vi hunnit konstatera att minst en tredjedel av frågorna redan hade blåst bort. Regnet tilltog i blixthastighet och innan vi hunnit springa tillbaka till stugvärmen var vi totalt genomdränkta. Vågrät regnstorm har den effekten.

Man kan tycka vad man vill om vågrätt regnskyar, men det är helt klart en effektiv partystarter. Det fnissades och flamsades medan extrakläder rotades fram – snyggskjortan till kompisens flickväns mysbraller, träningsbyxor till lilla tajta linnet istället för fräcka jeansen. Lapparna från promenaden lämnades in i variernade skick – gemensamt för dem alla var dock att de var oläsliga.

Plan B tog vid och en glad gamäng från värmländska skogarna drog igång ett hederligt gammalt melodikryss. Det skall nämnas att jubilaren är en diskofil av stora mått och större delen av sällskapet bestod av likasinnade. Förvånansvärt nog var det en av de måttligt intresserade som levererade de flesta svaren i mitt lag. Tänk vad hon måste varit förtjust i 80-talet ändå! Det är Sussietapper, Det är Tonenorum, Det är … … hojtade hon tvärsäkert när de inledande takterna började ljuda till Lodrät 18 – artistens namn sammansatt.

Även jubilaren tillhörde mitt lag. Jag lade rabarber på honom mitt för näsan på trogna arbetskamrater och gamla polare från skogarna, och jag vägrade släppa honom. Övervissad om han skulle ge oss seger och ära.

Pyttsan. Han levererade Gunnar Wiklund och Olle Adolphson, det gjorde han. Men i övrigt… Inte imponerande. Tur att vi hade Mrs 80 Nostagia i laget. Vi kände oss segervissa, för vi trodde verkligen inte att någon annan skulle plocka hem den där Tonenorum-poängen, men vi blev slagna på fingrarna. Nåja, en hedersam andraplats är ju inte heller fy skam.

Det åts, det dracks, det dansades och det pratades. Och dracks lite till.

Fram på nattkröken kom cigarrer fram och det puffades lite också.

Kl. 02.00 var festen över. Då hade den ändå varit igång i tio timmar så det var en ordentlig fest.

I morse vaknade jag av vågorna som slog mot klipporna nedanför och det var vackert. Vinden rev och slet och skummet yrde. Skallen var behagligt tom och det var härlig dagen-efter-stämning kring frukosten. Alla hjälptes åt att återställa stugan och kring lunch skingrades vi. Det var många som inte setts på år och da’r och förmodligen kommer det att dröja lika länge till nästa gång.

Det var en rolig fest, men det är lika bra att se sanningen i vitögat – det är tur att det inte är varje helg för det hade jag aldrig orkat.

 

 

Annonser

3 thoughts on “147 bilder. Minst.

  1. C. skriver:

    En riktigt trevlig fest var det, men med sådana vänner och en sådan livskamrat kan man bara inte misslyckas. Hörde att någon fick ”Smala Sussie” vibbar. Ser det som ett topbetyg! Ha de bra så hörs vi…. hälsar en nybliven o glad (dock något trött) 50 åring.

  2. Miammm skriver:

    Eller hur…… det var ju en riktigt skojs och trevlig fest! Kul att träffa kompisar från förr. Musikkrysset gick ju som en dans, jag tror vinnarna hade mutat domaren….. stor kram från Miss 80 nostalgia

  3. Pux skriver:

    Vad kul att ni är här! Alltid jättekul med kompisar från förr. Klart vinnarna hade mutat domar’na eller flyttat målstolparna eller ngt sådant, sån’t har man ju hört talas om förr…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: