Så oändligt dumt Linda Skugge…

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/familj/article5856924.ab

 

Linda – det finns människor (barn) som hatar all form av organiserad aktivetet. Det finns människor (barn) som inte har det minsat lust att tävla, att prestera bättre, att ta direktiv av en ledare/tränare/hysterisk förälder. Dessa människor väljer andra sätt att fördriva som fritid om de är a) vuxna eller b) barn till någon som inte tror sig vara allsmäktig och allvetande.

Det går att tvinga barn att utstå en hel del, för barn vill in i det längsta göra sina föräldrar lyckliga, trots att föräldrarna alldeles uppenbarligen struntar fullkomligt i barnets välmående. Dessa barn kan utstå påklistrad laganda och låtsasentusiastiska sportsamtal i flera år innan de avslöjas som svikare – dvs det upptäcks att de skiter i om de vinner eller förlorar. Inte för att de är elaka utan för att de är ointresserade.

Det blir ju inte så kul för det barnet. Inte får de så många varma vänskapsrelationer i det laget heller.

Om du Linda, har en massa ouppklarad skit med dina föräldrar för din misslyckade barndom så tycker jag att du skall hantera det på ett lite mer moget sätt än att hämnas på dina barn. Det kommer inte att få dig att må bättre. Snarare sämre.

Om barn vill idrotta så låt dem. Om de vill leka på egen hand så låt dem. Det är inte så att barn som inte tränar automatiskt blir mobbade och överviktiga. Om dina barn däremot äter kass kost och tillbringar all sin lediga tid stillasittande finns det anledning till viss oro. Men att kasta dem in i sinnesjukt många aktiviteter är inte särskilt smart.

Det går faktiskt alldeles utmärkt för väldigt många barn att vara aktiva och leka samtidigt. Utan tränare/ledare. Jag ser dem dagligdags härutanför mitt fönster när de svishar förbi på kick-boards, cyklandes, springandes, hoppandes och skuttandes. Helt  vilt och fritt och härligt. De ser lyckliga ut.

Nu vet jag ju att du fullständigt skiter i andras åsikter. Du skrev ju det så informativt där i slutet på din text, men jag vill ändå vädja till dig att ta ditt förnuft till fånga. Även om du är en diktatormamma så finns möjligheten för dig att ändra dig. Du måste inte tvinga dina ungar att göra allt som du nu i efterhand bittert inbillar dig att du ville göra. Du kan kosta på dig att vara respektfull nog mot dina barn och låta dem vara med och bestämma över sin egen tid. Det kommer att kännas bra. Jag lovar.

Ajö.

 

Annonser

One thought on “Så oändligt dumt Linda Skugge…

  1. Bokmalen skriver:

    Bra skrivet!! Jag gick också igång på denna artikel: http://blogg.aftonbladet.se/bokmalen/2009/09/bokis-nej-du-skugge-jag-haller-inte-med-digJag blev mörkrädd när jag läste hennes argument.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: