Sköna grejer…

Små, söta hundvalpar är väldigt sköna. Man vill stoppa dem innanför tröjan och ta med dem hem. Överraska maken med dem. Och hur överraskad hade inte han blivit då…

Att gå på bio en lördagkväll är skönt. Om man äter middag på en restaurang innan är det ännu skönare.

Att sitta hemma och se på de-där-programmen-man-absolut-inte-ville-missa förra veckan på svt.play är skönt. Gärna mitt i natten. Det är en lisa för själen  dels att slippa titta på program när man hellre vill göra något annat, dels att slippa programmera någon apparat för att spela in dem och sedan upptäcka att man programmerat fel och spelat in fel sak vid fel tid och oftast utan att slutet kommit med.

Men så bra var inte det där ”Här är ditt liv” med Micke Persbrant förstås. Det gjorde inget att jag missade det. Jag kan med andra ord fortsätta att missa program jag gärna vill se utan att för den skull missa något av vikt. Men som natt-tv nedsköljt med ett glas vin funkade det fint.

Handledsvärmare av tovad ull med pärlbroderier – det är supersköna grejer det! De är mina nya favoritplagg för den kommande permafrostvintern som ju alltid kommer strax efter den ljuvliga hösten tagit slut. Jag gläds redan åt hur skönt det kommer att bli att sitta på jobbet med fingrarna på tangentbordet utan att de är blårödvita och alldeles stela av köld. En köld som ofta börjar i fingrarna, sprider sig uppåt armarna och ut i ryggen för att till sist låsa hela kroppen i ett isblocksliknande tillstånd som endast kan lösas upp av ett hett bad. Ahhh frälsning i en liten ulltovad halvvante.

Soliga höstdagar då man fortfarande kan hänga ut nytvättade lakan och när de torkar luktar de höstluft och tvättmedel och lite sommarsol.

Att krypa ner i sängen – nybäddad med de nytvättade, fräscha, höstdoftande lakanen – på kvällen när man är dåsig av helgens äventyr och den klara septemberluften, och man har en alldeles rykande färsk deckare att sätta tänderna i, och klockan är bara strax efter klockan nio så man kan läsa i flera timmar utan att riskera att ”somna försent” som man ju ofta gör på söndagskvällar då man ju ofta vänt på dygnet ett par dagar – det är skönt.

Godnatt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: