Söndra och härska

Människor bryts ner och krymper i en värld som blir allt kantigare. Det finns inget utrymme för personligheter och alternativa lösningar. Inget tålamod att se möjligheterna, paniken har fyllt alla skrymslen och vrår med sitt överilade handlande och sin blinda rusch mot bättre och mer guldkantade utsikter. Sin vansinnesfärd mot utopia, kanske, kanske blir det bättre i morgon.

Tänk om det inte blir det… Vilka panikåtgärder kommer då att vidtas?

I en bättre värld finns både tid och tålamod att se möjligheter. Ork att ta strid. Mod. I en bättre värld är det mycket enklare att vara solidarisk, för då existerar inte den egna rädslan i samma omfattning. I en bättre värld blir människor bättre människor. Mer mänskliga.

Krisen kom och sedan dess har molnen hopat sig och konturerna blivit allt suddigare. Kanske behövs drastiska åtgärder i drastiska tider… Många famlar och självklara sanningar krackelerar. Många far illa – både av att faktiskt drabbas, men också av att se på då andra råkar illa ut. Det undersöks i detta nu om en ny lag där det skall bli olagligt att passivt titta på då någon far illa. Det handlar förstås i första hand om fysiska övergrepp, men borde inte samma skyldighet gälla vid psykiska övergrepp? Mobbing? Det känns som om den lagen behövs, men frågan är hur man bryter förlamningen. Förlamningen som tvingar dig att tänka: Tänk om det drabbar mig? Tänk om det är min tur nästa gång? Förhoppningsvis klarar jag mig om jag tittar åt ett annat håll…

Men kanske behövs inte de drastiska åtgärderna. Kan det vara så att det går att möta en kris rak i ryggen och med blicken stadigt fäst på framtiden, med tuffare krav som tydligt kommuniceras ut så att alla drar åt samma håll. Ett enat fälttåg mot nedgång för framgång. Jag tror att det är en bättre väg att gå. Inte bara tror förresten – vet.

Tillsammans är vi starka.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: