Som en grå, fuktig yllefilt

Sista skälvande dagarna… Lördag och söndag. Sedan är det över för den här gången. Och solen som skiner så, havet som glittrar så, vågorna som kluckar så och de varma sköna klipporna som breder ut sig så.

Den vinterbleka blåaktiga hudtonen har äntligen börjat att få lite friskare färg. Det tar låååång tid nuförtiden. Smörjer man in sig i faktor 25 så fort solen skymtar får man skylla sig själv. Har dock djupaste respekt för solens strålar och smörjer vidare. Men det är frestande att steka på, särskilt nu när semestern snart är ett minne blott och chansen till en djup solbränna kommer att vara fullkomligt ouppnåligt.

Det har varit en underbar ledighet. Fyra långa sköna veckor…. Snart till ända.

Jobbångest är inget jag är direkt bekant med. Brukar gå till jobbet relativt nöjd efter ledigheterna. Inte med glädje kanske, men ändå med en känsla av förnöjsamhet.

Den grå, fuktiga yllefilt som börjat torna upp sig i horisonten är inget gammalt spöke således. Jag vet dock vad det är – har hört många ögonvittnesskildringar om den förlamande och deprimerande jobbångest som nära och kära drabbats av efter såväl semestrar som kortare ledigheter. Har till och med hört om en som nästan ville avstå semester för att slippa ågren över att gå tillbaka.

Nu är jag en av de drabbade. En med ångest runt hörnet.

Eftersom jag alltid gärna vill se den positiva sidan av allt så inbillar jag mig att denna ångest är ett sundhetstecken. Det borde uppkommit för länge sedan. Det är väl klart att det skall vara djupt deprimerande och sorgligt att sluta vara ledig. Att sluta hänga med sin familj hela dagarna. Att tvingas avstå från sol och bad och solvarma klippor. Även om själva ångesten i sig är kvävande så är ju reaktionen uppenbart positiv.

Nu får jag nästan ångest över min tidigare förnöjsamhet. Vad var det för fel på mig egentligen?!

Nu orkar jag inte tänka mer på det här nedslående ämnet. Återgår till Lapidus och hans ambition att ”Aldrig fucka upp”.

Ajö.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: