Sladdar som finns och de som inte finns men som borde finnas…

Vi har en låda där alla sladdar skall ligga. Och de gör de… nästan alla sladdar i alla fall. I universum! En zilijon sladdar med andra ord.

Det är laddsladdar till de mobiltelefoner vi har och till alla deras föregångare. En och annan gammal dysfunktionell mobil ligger där också. Sedan ligger laddsladdarna till kamerabatteriet och mp3:n och batteriladdarna där. Och en fet härva med sladdar som jag inte har en aning om vad de fyller, eller någonsin har fyllt, för funktion.

Men sladden som krävs för att flytta bilder från kameran till datorn – den sladden finns där inte.

Jag har rotat igenom sladdkollektionen i omgångar nu men just den sladden är icke.

Den fanns för bara ett par veckor sedan för då laddade jag över bilder senast. Nu är kameran full och semestern sjunger verkligen på sista refrängen och jag vill så gärna ta några härliga badbiler ute på klipporna vid havet. Sköna minnesbilder att lägga som skrivbordsbild i datorn för att hålla livsgnistan uppe när hösten träder in.

Det faktum att den tidigare existerande sladden nu gått till sladdarnas sälla jaktmarker gör mig vansinnig. Så arg att jag känner att det är bäst att jag inte talar med någon nu. 

VAR ÄR SLADDJÄVELN DÅ!

… jag skulle ju visa er några bilder från Bulgarien här också tänkte jag. Men det blir uppenbarligen inget med det.

Sladdhelvetet i lådan är bara en liten del av det totala teknikvansinne som härskar i detta vårt arbetsrum. Här finns också den gamla datorn sparad. På golvet. Tangentbord, skärm och sladdar i en ostabil – och ständigt vältande – teknikskithög strax innanför dörren. Sedan är det div. datorväskor, gamla bärbara cd-spelare som ingen människa vill kännas vid längre och en stor och oerhört ful spelkonsoll som ingen har använt. Inte ens en enda gång…

Någon dag när jag inte är så irriterad som idag skall jag ta tag i detta. Rensa ut.

…men nu skiter jag i det. Jag skall gå och sätta mig på balkongen och läsa i min bok i stället. Håller på med ”Aldrig fucka upp” och tycker att den är riktigt bra. Läste inte föregångaren, men känner att jag nog måste göra det.

Hej då.

Annonser

4 thoughts on “Sladdar som finns och de som inte finns men som borde finnas…

 1. shyQ skriver:

  Här!

 2. Catch303 skriver:

  Har du inte ett sånt där litet chip som man sätter in minneskortet i, som man sen stoppar i datorn? Jag fick ett sånt när jag köpte min kamera. Mycket fiffigt.Alla jag känner har läst Snabba Cash och säger att jag ska läsa den, men den lär ligga kvar i ett skåp och samla damm ett tag till.

  • Pux skriver:

   Misstänker att min skitkamera är för kass för sådant. Suck…. Eller så kan jag göra precis så men för korkad för att fatta hur… suck igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: