Gör en insats… eller två …. eller tre!

Kom igen nu. Gå och rösta den 7 juni. Eu-valet.

Varför? För att hela landet kommer att krylla av vallokaler, och dessa vallokaler kommer att krylla av valarbetare, och dessa valarbetare skall befinna sig i denna vallokal hela dagen och större delen av kvällen.

Därför. För att de inte skall förgås av tristess och leda. Rädda en valarbetare helt enkelt. En humanitär och fin insats. Som att donera blod. Fast utan nålsticket.

Och den schyssta bieffekten av ert röstande är att ni samtidigt hjälper till att få ner lite vettigt folk till Bryssel – såvida ni inte röstar på något idiotparti förstås. Rösta inte på idiotpartier – då får ni hellre låta en valarbetare förgås.

Okej?

Bra. Då vill jag bara be er om en sak till: Kräv god feta-ost i era lunchrestauranger, i er mataffär, på caféet runt hörnet – överallt där det säljs feta-ost. Hjälp till att sanera marknaden från äcklig feta-ost. Även det är en humanitär åtgärd. Kanske inte av samma dignitet som att donera blod (man får betalt för att donera blod… hmm… varför kallas man blodgivare när man egentligen är en simpel nasare? Här ”ges” inget!) men ändå. Om vi inte ser till att varumärkesskydda feta-osten kommer originalet snart att vara utrotad och vi kommer att se oss omgäradade av plastig och äcklig hitte-på-feta-ost innan vi hinner säga ”Jamas!”. Är inte grekerna med i EU? Borde inte de göra en insats? Som vi har gjort med falukorven. … och varför gjorde vi det nu igen?

Min tredje ”quest” är lite hjälp att göra en frågesport. Den skall lämpa sig för 10-åriga killar. Den skall vara lite rolig. Och smart. Och jag behöver den senast söndag – okej? Jag skall sno ihop en brännbollskväll åt äldste sonens fotbollslag. De behöver lite variation i sitt sportutövande. Ordinarie träning skall ersättas med frågesport, chips, popcorn, lite frukt för samvetets skull, läsk och en brännbollsmatch. Jag har fixat några priser (- ficklampor – tack K) men tar gärna emot förslag på fler priser. Säg nu inte biocheckar. Det är en bra present, men det känns föga originellt.

Så – nu har ni lite och pyssla med så jag skall inte uppehålla er längre.

Vi ses i vallokalen.

Annonser

2 thoughts on “Gör en insats… eller två …. eller tre!

  1. Rutans jänta skriver:

    Kepsar …. det brukar de gilla – killar drabbas ofta av bad-hair-days nuförtiden. ( talar av egen moderserfarenhet).

  2. chj skriver:

    Valarbetare är vad de är – fullt frivilligt.Vad menas med ”idiotpartier”???Dock- låtom oss rösta- det är viktigare än någonsin!! I dessa arbetslöshetstider gör man ju en humanitär insats om man tar en avdankad politiker med taskig pension på några tiotusentals kronor i mån. och gör han/hon till EU-politiker med bortemot styva hundratusen i mån. med alla fringisar. Medborgare – känn din plikt!!!Jag skall rösta!!!!//pa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: