Påven är dum i huvudet och ryssarna har ingen humor…

Är det inte lite löjligt att bli så uppbragt över att det skämtas om fosterlandet? Allvarligt talat? Tänk vilka skämt tyskarna har fått stå ut med sedan andra världskriget – hur roligt tycker de att det är med ”Fawlty Towers” egentligen?

Men vi skrattar ju. Så ofta och så mycket att serien helt har repriserats sönder. De fick en släng av sleven i ”Allo, allo ‘emliga armén” också för den delen.

Vi kanske inte skrattar fullt lika hjärtligt när det drivs med Sverige, men jag hoppas innerligt att vi inte skickar iväg några fredsmäklande indignerade diplomater varenda gång det visas en korkad, halvnaken blondin med stark svensk brytning i en film. Jag hoppas att våra fredsmäklande indignerade diplomater har viktigare saker för sig.

Det borde de ryska ditona också ha. De borde dessutom kosta på sig att skratta lite själva. Det är befriande att skratta åt sig själv. Om man inte ser att det är en nidbild så skall man överhuvud taget inte se på tv. Eller det kanske är det man skall göra – se på parodier, komedi och schlagerfestivalen – det är ju så uppenbart att det bara är på låtsas alltihop. Eller hur? Det är väl ingen som på allvar tycker att Malena Ernmans låt är en ”bra låt” i sammanhanget.

Undrar just hur det ryska bidraget låter. Undrar vad de sjunger om? Förmodligen något tungt och seriöst om den ryska stäppen, alkholism och hammaren och skäran. Kanske sjunger de om sin längtan efter den svenska synden…

De är säkert bara avundsjuka – det är nog därför de grinar så. Ha!

 

http://www.aftonbladet.se/debatt/article4683953.ab

Annonser

4 thoughts on “Påven är dum i huvudet och ryssarna har ingen humor…

 1. Leo Beata skriver:

  Är det så det är…

 2. Johan skriver:

  Jag tycker att påven är bra! :-)Men så är jag ju katolik också.

 3. Puck skriver:

  Jag vet inte Leo Beata… Kanske är det så. Kanske inte. Det verkade logiskt just då. Nu har jag faktiskt lyssnat på vårt bidrag till schlagerfestivalen igen och faktiskt börjar jag tycka att den är rätt okej. Om några dagar kanske jag rasar över svt:s oförskämdhet mot ryssarna också. Fan vet…

 4. Axemia skriver:

  Påven är nog bara lite inskränkt i sin lilla värld Ryssarna har nog inte samma humor som oss tyvärr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: