Jobbar på att bli packad i natten

Snart är det klart. Av någon anledning packar vi alltid in i det sista. Kanske för att vi inte börjar alldeles i det allra första. Inte så målmedvetet och fokuserat i alla fall. Jag vet inte. Det tycks som om att vi håller på med en massa annat hela tiden. T.ex så stack maken iväg och köpte skidor till sönerna. I förmiddags. Han hittade annonser på blocket i går natt. Han kollade bara sådana som bodde nära oss, men det tar tid i alla fall. Åka dit, titta, testa, pruta.

Det blev en uppsättning per barn. Billigt också. Det är den här grejen med återbruk är ju också så himla trevlig. Inget slit och släng här inte. Takboxen till exempel – den köpte vi på blocket förra året. 500:- i stället för 5.000:-! Kanske inte den snyggaste lacken i världen men vem bryr sig? Inte jag i alla fall. Den matchar min skruttiga bil.

Sedan dök det ju upp en fotbollsmatch mitt i alltihopa och då fick vi ju åka dit också. Det tog också en massa tid från packandet. Lite lunch och middag och melodifestival på det så fattar ni ju själva hur ineffektiv den här dagen blev.

Nu skall vi åka vid 2-3-tiden i natt och det är väl då vi packar in den sista trunken i bilen. Av det där att ligga och vila två, tre timmar  innan vi kommer i väg blir det förmodligen intet.

Det brukar det inte bli. Högst en timme. Alla kläder, lakan, handdukar, skidor, böcker, spel och bra-o-ha-saker är nedpackade (lökahackaren till exempel). Nu är det de där sista-minuten-grejorna som är på tapeten. Ladda mp3-erna, leta rätt på game-boyarna. Kameran….

…solglasögonen…

Klockan tickar. Barnen sover. Här sitter jag. Bäst att göra en insats igen. Snart dags!

Annonser

One thought on “Jobbar på att bli packad i natten

  1. chj skriver:

    Du glömde datorn – det blir inte lätt!!//pa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: