Maken meckar med mekano

…med yngste sonen. Ett pill utan dess like. Små, små skruvar och muttrar och andra pillimojänger Det går – med den sats vi gav honom i julklapp (honom som i yngste sonen alltså, inte maken) – att bygga 25 olika bilar. Motor medföljer. Den skall också skruvas ihop.

Det var inte min idé så jag är inte inblandad.

Äldste sonen är ute i skogen och bygger koja. Han har på sig sitt låtsasörhänge som ser ut som en ring. ”Bästa julklappen” konstaterade han nöjt. Då fick han ändå en digitalklocka med massa olika funktioner, en mp3-spelare med 8 gig, en bilbana och en massa annat. Barn är så himla märkliga ibland.

Vi diskuterade konst med goda vännerna häromkvällen. Vi vill ha en stor, härlig tavla i vårt vardagsrum och ville ha goda tips på var vi skulle kunna hitta något överkomligt. Auktionsverket var rådet vi fick så nu skall vi kolla upp det. Förhoppningsvis kan vi hitta något inom en snar framtid. Risken är bara att vi hittar en massa andra saker som inte går att hänga på väggen men som vi ändå kommer att förälska oss i. Vi har den här passionen för inredningsprylar gemensam. Vi grämer oss fortfarande över att vi inte köpte ett Flygtfors-glasfat på ett antikvariat för något år sedan. Det var underbart vackert och hade sett fantastiskt ut på vårt snygga matbord. Vi hade helt enkelt inte pengarna just då. Men det hade varit värt att avstå middagar en månad eller två för det fatet. Ungarna är förstås inte lika offervilliga. Inte för ett glasfat i alla fall.

Nu hör jag maken skratta lite ansträngt där inne bland skruvarna och muttrarna. Sonen och hans kompis fnissar förnöjt. Kanske att han snart får ihop en bil. Eller inte.

Jag skall ta mig en kopp kaffe till och gå in på auktionsverket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: