Fransmännen äter upp min torsk!

Fransmännen käkar östersjötorsk för glatta livet.

Vi svenskar bojkottar den.

Tanken var att låta torskbeståndet återhämta sig. Medan vi svenska snällt har låtit bli att konsumera ens den torsk som dragits upp inom vår tilldelade kvot har fransmännen med stor tacksamhet och god aptit låtit sig väl smaka.

Alltså … medan vi räddar torskbeståndet så lastar svenska fiskhandlare sin fångst på lastbilar och kör ner den till frankrike. De köper den så gärna – den är ju jättegod, och deras egna kvoter är slut för länge, länge sedan.

Och hur var det nu igen vi räddade torsken på det här sättet då?

Jag fattar ingenting.

 

Annonser

One thought on “Fransmännen äter upp min torsk!

  1. Carl-Henry skriver:

    Du är långt ifrån den enda som inte fattar ett smack avv EU:s fiskepolitik.Man tror att genom att fiskarena slängerall ”bifångst i sjön – även om de n består av högvärdig torsk – – och dessutom är död. – så bidrar detta till att bevara torskbeståndet. Vissa affärskedjor skryter med att de inte säljer torsk från våra vatten– fattas bara, man måste ju ta hänsyn till återväxt och bestånd. Andra butikskedjor saluför torsken , men bojkottas i stor utsträckning , av ansvarsmedvetna kunder , som påverkats utav gröna , i alla hänseenden gröna, politiker , som tycker att bättre ett ton död torsk i havet än på våra middagstallrikar??? Är det så märkvärdigt att de som handlar med fisk, hellre säljer till Frankrike, än dumpar fisken i havet??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: