Tänkte skriva något klokt och tänkvärt…

… men jag har inga sammanhängade tankar i huvudet.

I fredags firade vi svärfadern som fyllde 70. Han bjöds på fin trerätters middag i sitt eget hem omsorgsfullt tillagat av mågen.

Till förrätt åt vi paté med knaperstekt bacon, nykokta rödbetor och en blåbärssås.

Till huvudrätt bjöds det lammfilé och ugnsbakad potatis, morötter, palsternacka och andra rotsaker samt en ljuvligt god sås.

Det hela rundades av med en alldeles perfekt pannacotta med hallonsås. Allt serverat med väldigt goda viner förstås. Nu är ju svärfadern nykterist och jag var chaufför, så vi fick inte njuta de goda vinerna (men jag smakade en liten klunk ur var flaska och det var så gott, så gott…).

Svärfadern drack ett alkoholfritt alternativ som även jag smakade men gud hjälpe mig… det var ingen rolig historia. Då var det ändå ett av de bättre! Att hitta en ersättningsdryck för ett gott vin låter sig inte göras hur som helst, det är uppenbart det.

I lördags hade vi fixardag här. Det betyder att vi får hit några händiga polare som utför arbete med oss. Eftersom regnet öste på med sällan skådat intensitet så erbjöd vi inomhusarbete. Inpassning av garderobsdörrar och knoppfästning. Det har hängt över oss i två år så det var skönt att få det lilla jobbet ur världen. Dessutom fästes en pc-hållare fast och en vägg målades.

Sedan slutade det regna så då monterades det upp en stupränna och ett cykellås som skall förhindra att våra cyklar blir stulna i framtiden. Vi har alltid haft cyklarna låsta. Dessutom sammanlåsta med en wire och hänglås i ett väggmonterat cykelställ. Detta räckte inte. Cykeltjuvsjävlarna knipsade av wiren och tog en cykel ändå. Nåväl, vi ger oss inte heller. Detta  börjar likna striden mellan de som antänder bocken i Gävle varje år och de som försöker preparera den så att den blir oantändlig.

På lördag kväll hade vi den inställda vinprovningen och det var som alltid en alldeles fantastiskt trevlig happening. Jag hade visserligen bara två rätt, men det var ganska bra. Det var en svår provning. Jag prickade det godaste vinet – en ripasso – och det äckligaste – en borgogne. De två övriga var luktlösa men rätt goda.

I dag har det varit fotboll och simning och dop och fisksoppa och uppdatering av hemsidan samt en krossad ruta (mer fotboll) som måste åtgärdas. Men inte idag. Vill inte göra något mer nu.

Godnatt.

Annonser

One thought on “Tänkte skriva något klokt och tänkvärt…

  1. Helén skriver:

    *suck* oj vilken blanda kompott du har haft denna helg …Kulig läsning som vanligt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: