Vårlov för effektivitetens skull…

Här bor vi nu i ett land som ärligt talat har rätt kasst väder en stor del av året, ändå är det ingen som insett det skriande behovet av ett väderflexibelt vårlov för alla arbetande. Konstigt…

Tänk så mycket gladare vi skulle bli, vi arbetande, om vi visste att de första, knoppiga, yrvakna vårdagarna tvingades vi iväg från våra arbetsplatser för att insupa solig försommarluft och lyssna till snurriga, burriga humlor som lite berusat vinglar omkring bland de nyutslagna körbärsblommen.

Våra chefer skulle tvinga oss att kavla upp ärmarna och vika upp byxbenen och gå längs vattenbrynet vid närmaste bad, samt tankfullt suga på ett grässtrå och kisa i solen med bara en hand till skydd över våra ljuskänsliga ögon (eftersom vi ännu inte hunnit leta fram fjolårets solglasögon).

Hade vi vetat att vi skulle bli tvungna att utstå ett par sådana soldränkta dagar, portade från alla telefoner och datorer, så skulle vi kanske inte ha så svårt att piska oss iväg till jobbet dessa ljuvliga morgnar då naturen beter sig som vore den både full och färgblind – översållad i färger och lukter och helt oberäknelig.

Det skulle faktiskt till och med vara kul att åka till jobbet en sådan dag. Säkert i flera dagar och veckor skulle effekten sitta i, och vi skulle alla bli galet mycket mer effektiva de timmar vi ”sitter inne”.

Tror jag i alla fall…

Annonser

2 thoughts on “Vårlov för effektivitetens skull…

  1. Anonym skriver:

    Puck for president…..

  2. cARLh skriver:

    Det verkar som om Du tagit en liten klorofyllamvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: