Har farsan blivit censurerad?

Min pappa började blogga för några månader sedan. Det gick lite trögt i början, men nu de sista veckorna hade han fått upp farten ordentligt. Vi är lite lika med det här skrivandet pappa och jag – det är ett bra sätt för oss att kanalisera våra känslor och tankar. Nåväl, han sa någon gång i början att han nog skulle bli en udda fågel i bloggnästet med sina bloggar om trädgården, resor och häftigt uppblossande ilska över företeelser i samhället. Bloggarna har varit skiftande. Och mycket, mycket mer underhållande än t.ex Blondinbella och andra tonårstjejers narcissistiska modebloggar. Om man nu är intresserad av något annat än kläder och smink vill säga.

Häromveckan rackade han på försvarsmakten och uttryckte sig nog så kraftfullt. Bland annat citerade han ett befäl av gamla skolan som skrikit order i stil med: ”Runk…. upp stridsku…. era jävl…” Men det var bara ett citat. Och i sitt sammanhang helt befogat.

Sedan kom en blogg till. Den handlade lite mer om pioner och rhodendendrons och en förestående resa till de blommande tulpanhaven i Holland. Och sedan blev det svart… Bloggen fanns inte mer. Kvar fanns bara namnet. Mycket märkligt.

Är det möjligt att han blev raderad av högre makter? Var det i så fall det grova språket eller påhoppet på försvaret som ansågs olämpligt?

Nu är han igång igen i alla fall – Carl-Henrys blogg – med sina funderingar kring odlingar och politik. Jag hoppas och tror att han blivit raderad av misstag, om inte kommer jag att få fullständig förföljelsemani. Vi har väl fortfarande yttrandefrihet i det här landet väl?

Annonser

2 thoughts on “Har farsan blivit censurerad?

  1. Axemia skriver:

    Ja att bli cencurerad kan ju inte vara kul Hoppas det inte var så

  2. Helén skriver:

    märkte att hans blogg var bort, kan det va så jävligt att man ine får skriva vad man vill i Sverige 2008??OTROLIGT i så fall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: