Knäck och köttbullar klara…

 Vi har kommit till ”K” på vår ”Att-göra-lista” som vi har inför jul.

A var för avskaffande av onödigt mycket julmat. Det är tydligen bara jag som tyckt att det brukar vara för mycket, så den punkten strök vi.

B stod för bortforslande av gammalt matbord och inforslande av nytt. Som tur är avvaktade vi med bortforslandet, för inforslandet verkar ha hakat upp sig i Jönköping. Fortfarande… Så den punkten strök vi.

C står för citrusfrukter i abnorma mängder. Alla tecken tyder på att det kanske är i underkant, så vi plussar på den punkten.

D står för dagligt tv-tittande på värdelösa tider. Tv-tittande kl. 07.15 och 18.30 funkar inte. Vi fixar denna punkt med hjälp av vår vän Dell. Tack för friheten i en liten (nåja, rätt så stor då) disk.

E står för evigt väntan på julafton. De enda som tycker att tiden går för låååååångsamt fram mot den 24:e hushållets yngre medlemmar. De äldre har en avvikande åsikt. Så den punkten strök vi.

F står för frankerande av julkort. Vi har skrivit noll julkort i år, så det gick fort.

G står för glögg. Det har vi gjort. Alltså, nä, inte gjort – druckit. Det var gott, så det gör vi nog några gånger till. Den punkten får stå kvar.

H står för humanitär hjälp i hjuletid. Det är skumtomtarna till Richard och blodet till den törstande sjukvården. Check!

I står för ingenting. Det har vi inte riktigt hunnit än, eller jo…. vi såg faktiskt lite på ”Star Wars episode III” i helgen, så det får väl räknas dit. Men mer av den varan, så den punkten kvarstår.

J står för julklappar. Halvvägs igenom. Phu. Resten i morgon dag. Skall bli riktigt, riktigt mysigt faktiskt. Kvarstår.

K står för köttbullar och knäck. Det såg ni inledningsvis att den punkten har vi strukit nu. I frysen finns såväl nötfärs- som lammfärsbullar. Avsmakade och godkända av familjens kräsna smakpanel. Yes! Knäcken är sagolikt genomkokt och garanterat tandovänlig, precis som den skall vara.

L står för lamadjur. Sönerna har siktat ett exemplar i sta’n, så den punkten är avklarad.

M står för mandelpandelpresenter till ris á la maltan. Mycket viktig punkt! Deltagarna har informerats och risgrynen är laddade. Punkten kvarstår tills gröten svalnat.

N står för ny tomte. Nix pix… inte införskaffad. Punkten kvarstår och rödmarkeras för att understryka allvaret.

O står för osannolika händelser som vi ändå bör vara beredda att tackla. Vet inte riktigt hur jag skall hantera den här punkten… Men beredd är jag. Eller…

P står för panik. Sån’t löjl har vi avskaffat i hushållet. Överträdelser beivras. Vid minsta tecken till panik uppmanas gärningsmannen gå upp i hunden i minst fem lugna andetag. Slarvas det blir det krigare 1-3 i extremt långsam följd därpå.

Q står för Quentin Tarantino. Han står på listan över de som inte får något julkort i år. Heller. Punkten är struken.

R står för rödkål. Går bort. Punkten är struken.

S står för stämningsfull musik. Några av julskivorna har materialiserats och kan ev. lotsa oss igenom julen. Samlingen behöver ev. kompletteras för att undvika att någon hamnar i hunden i fem lugna andetag…

T står för Tomte. NEEEEEEJ, Nej, nej… vi har ingen… Hjäääääälp…. Oh shit, jag måste upp i hunden. Tänk, tänk, tänk… Ahhhh, jag andas lugnt och fint. …fyra…. å fem. Punkten kvarstår.

U står för underbara under i juletider. Har sett 4 lussetåg och fällde en tår av rörelse under samtliga. Duktiga, fina, gosiga, koncentrerade, glada, gulliga ungar. Och ungdomar. Helt klart klassat som under. Punkten struken.

V står för väja för vansinne. Vi väjar, hukar och blundar med hyfsad framgång. Anser oss passera med godkänt. Punkten struken.

X står för xylofon, för det är ett av de få ord på x vi kan. Med det sagt så kan vi bocka av den punkten.

Y står för ystra språng och glädjefnatt. Några sådana tog vi då vi trodde oss ha håvat in ett nytt bord. Nu var ju så inte fallet, men punkten kan ändock strykas.

Z står för Zlatan. Han är ju en trevlig prick att ha som punkt. Zlatan är Zlatan, som han så klokt konstaterat. Check.

Å som i åska. Det är ju Göteborg. Har dock ingen hört. Punkten kvarstår. Behöver dock icke åtgärdas.

Ä som i älsklingsrätt på julbordet. Då alla valt sina favoriter blev det bara ingenting kvar som inte hamnar där. Och ingenting skulle vi ju ha mer av så det för vi till handlingarna. Punkten åtgärdad.

Ö som i överflöd av glädje och godhet emottages och skänkes gärna. Check!

God jul.

 

Annonser

One thought on “Knäck och köttbullar klara…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: