Jag har shoppat!

Om ni kände mig skulle ni veta hur häpnadsväckande detta uttalande är. Min shopping är snudd på obefintlig – och i den mån den alls är så gäller den inte mig personligen.

Men, någon gång per år inträffar det. Jag blir plötsligt sugen på ”nå’t nytt”. Detta begär brukar jag tillgodose på resor, för då är det roligare att shoppa. I New York till exempel – där var det kul. Jag shoppade en hel kasse full med kläder där. Snudd på personbästa.

Ett av problemen när jag shoppar är att jag vill att det inhandlade skall funka till allt och året runt. Jag gillar klassiker helt enkelt – tidlösa basvaror som är praktiska till vardags och ursnygga till fest. Men, det är ju en sak vad jag gillar och en helt annan vad som faktiskt åstadkoms under dessa shoppingturer… Den egentliga orsaken till att jag vill att varorna skall vara säsongslösa och multianvändbara är att då behöver man inte så många, och behöver man inte så många så behöver man inte gå till så många affärer.

Min garderob består till största delen av jeans, t-shirtar, linnen och koftor. Bra kläder som dessutom är bekväma att bära. Sedan finns det några udda snygg-plagg, ett och annat desperat impulsköp och någon businessaktig kavaj. Jag tror det finns en blus också, men jag är inte säker. Alltså, jag är inte säker på om det är en blus. Det kan vara så att det är en skjorta… Hur ser man skillnaden?

Just i dag drabbades jag i alla fall av shoppingsug och kände att det jag ville ha var en kjol och något käckt att ha till densamma. Festligt skulle det också vara. Men inte så festligt att det inte går att använda till vardags.

Redan i första affären kom jag på mig själv med att leta pepparkakegubbekläder… Så fantastiskt irriterande att jag svor åt mig själv och gick genast ut därifrån och köpte en slät bulle på David bagares för att försätta mig i rätt sinnesstämning igen. Phu! Jag avverkade i rask takt samtliga affärer och fokuserade på kjolar, röda och/eller svarta utan silkiga fluffgrejer på. Det gick fort. Efter rundan stod det klart att det fanns ett exemplar som kunde komma på frågan.

Nu var jag så taggad att jag faktiskt gick och provade plagget och kunde konstatera att mina ben ser ut som övergödda likmaskar samt att de där extra kilona jag lagt på mig faktiskt syns. Allt är som vanligt med andra ord. Jag la till tighta nylonstrumpor på min mentala shoppinglista också. Mörka. Helst med magiska egenskaper också, som förvandlar likmaskarna till välsvarvade, lååååånga, smala, modellben. (Jag satsar hellre på ouppnåliga drömmar om magiska strumpor än lägger mig ner och sågar av benen för att under obeskrivlig smärta och tristess i flera månader förlänga dem).

Då kjolen var bärgad var det bara uppedelen kvar. Tog  bara en liten sväng i leksaksaffären för att se om det skulle uppstå någon örhänge-inspiration och konstaterade att ”Nä, det har gjorde det inte”.

Sedan rusch igenom affärerna igen för att kolla toppar. Hittade en som kanske kan funka. Ställde mig framför spegeln och höll upp plagget framför mig och försökte visualiser hur det skulle se ut till kjolen och fantasibenen och kände mig nöjd.

Svisch in och ryckte till mig ett par svarta nylons med massa silverglitter i och sprang lättat ut till bilen. Jo, jag betalade förstås strumporna först.

Nya stassen Köpte faktiskt lite orange färg till håret också. Skall det va så skall det va! Banne mig.

Nu är det dags för lite sömn.

Buenos noches.

Annonser

2 thoughts on “Jag har shoppat!

  1. Helén skriver:

    ”som förvandlar likmaskarna till välsvarvade, lååååånga, smala, modellben”OM du hittar dessa strumpbyxor så hör för h-vete av dig!!!Men färgen till håret kan du behålla för dig själv. ”Blondes have mote fun”!!Kulig läsning som vanligt *ler*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: